Ons verhaal

Wat leuk dat je dit leest! Veel mensen vragen zich af waar de naam van de winkel vandaan komt. Ik vond het een lastige klus, de naam van je winkel verzinnen. Want wat voor kant wil ik op? Eenmaal gekozen kun je het natuurlijk niet meer zo gemakkelijk veranderen. Na heel wat variaties kwam ik tot de conclusie dat ik het niet naar mijzelf wilde vernoemen, maar ook niet iets in het Nederlands of Engels. Nou hey, dat was in ieder geval stap 1.

 

Ik dacht na over hoe ik het allemaal voor me zag en wilde heel erg graag dat onze labradoodle Frenkie gezellig mee zou gaan naar de winkel. Misschien iets met Frenkie dan maar? Maar tegelijkertijd hoorde ik al de opmerkingen “Jossie, je gaat je winkel toch niet naar je hond vernoemen?” euhmm.. nee, of nou ja waarom niet? Ik vind het zo’n leuke naam! Maar er moest iets bij.. want voor je het weet, denken mensen dat ik alleen maar hondenriemen en hondenvoer verkoop (waar natuurlijk niets mis mee is, maar dat was nét niet het idee). Het is een vrouwenwinkel, wat is een toepasselijk woord wat bij Frenkie past? Femme!

 

En toen bedacht ik het: Femme en Frenkie. Dat klinkt leuk bij elkaar!!

 

Heb ik iets met de Franse taal? Nee. Vind ik het gewoon lekker gebekt klinken? Jazeker! Maar dan wel lekker in blokletters. Oh en laten we er ook een plusje bij plakken. Dat vind ik ook altijd zo gezellig staan. Well...

 

FEMME + FRENKIE IT IS!